همه ما میدانیم که از پردازنده به عنوان مغز کامپیوتر و از هارددیسک به عنوان بدن کامپیوتر یاد میشود. مغز و بدن همیشه برای کار کردن به هم نیاز دارند. اگر هارددیسک شما شناسایی نشود چه میکنید؟ مغز و بدن برای کار کردن همیشه به هم نیاز دارند و این نشان میدهد که عدم شناسی هارد توسط کامپیوتر میتواند معضل بزرگی ایجاد کند و این همان چیزی است که در این مقاله قصد داریم در مورد آن صحبت کنیم، “دلایل عدم شناسایی هارد توسط کامپیوتر”
عدم شناسایی هارد توسط کامپیوتر
برخی از کاربران وقتی هارد توسط کامپیوتر دیتکت نمیشود، سیستم خود را ریستارت میکنند، و برخی دیگر قصد نصب مجدد سیستم عامل میکنند، (البته وقتی هاردی شناسایی نشود خوب طبیعتا امکان نصب ویندوز هم نیست) در ادامه به دلایل عدم شناسایی هارد توسط کامپیوتر و تا حدودی به نحوه حل این مشکل میپردازیم.
خرابی کابلهای اتصال یکی از دلایل عدم شناسایی هارد توسط کامپیوتر
این احتمال وجود دارد که کابل رابط اتصال خراب شده باشند به همین دلیل هارد توسط کامپیوتر شناسایی نمی شود. می تواند با بررسی مادربرد و کابل های اتصال هارد و چک کردن پین های خم شده شروع کنید. لطفا توجه داشته باشید که خم کردن و پیچاندن کابل ها اغلب باعث آسیب دیدن سیم های داخل عایق می شود. با این حال در همین سناریو قسمت بیرونی کابل طبیعی به نظر می رسد و شناسایی کابل معیوب می تواند دشوار به نظر برسد.
اگر از وضعیت کابل دیتای خود مطمئن نیستید میتوانید آن را عوض کنید. بایوس اطمینان میدهد که اگر کابل دیتا یا اتصال خراب شده باشد هارد شناسایی نمیشود. میتوان وضعیت کابلهای ساتا را بررسی کرد. اطمینان حاصل کرد که آنها به پورت SATA مادربرد درست و محکم وصل شدهاند. اگر با عوض کردن کایل مشکل دیتکت نشدن حل نمیشود پس مشکل از جای دیگر است.
عدم چرخش دیسک هارد = عدم تشخیص هارد توسط کامپیوتر
عدم چرخش هارد میتواند به علت عدم دریافت انرژی کافی رخ دهد. در صورتی که شما منبع تغذیه نامناسبی را برای سیستم خود انتخاب کرده باشید این مشکل میتواند رخ دهد. برای بررسی چرخش هارد خود میتوانید سیستم را خاموش کنید و کابلهای متصل به هارد را جدا و دوباره وصل کنید. سیستم را روشن کنید و چرخش هارد خود را بررسی کنید در صورتی که صدا یا لرزشی را احساس میکنید این بدان معناست که هارد شما میچرخد. علاوه بر عدم تهیه منبع تغذیه مناسب خرابیهای فیزیکی مانند ضربه خوردن هارد؛ نوسانات برق و شوکهای الکتریکی میتواند باعث دیتکت نشدن هارد شود.
- بیشتر بدانید : تعمیر هارد اکسترنال و اینترنال
دلایل رایج دیتکت نشدن هارد توسط کامپیوتر
از دلایل عدم شناسایی هارد توسط کامپیوتر میتوان به صورت خلاصه به موارد زیر اشاره کرد:
– بدسکتور شدن هارد: در صورت بدسکتور شدن هارد، ممکن است که هارد شناسایی نشود و در نتیجه به اطلاعات نمیتوان دسترسی پیدا کرد.
– تمیز نبودن کابل ها: تمیز نبودن کابلهای سیستم و اتصالات میتواند باعث هنگ کردن سیستم و دیتکت نشدن هارد توسط سیستم شود.
– خرابی قطعات دیگر لپ تاپ یا سیستم: خرابی بخشهای دیگر لپتاپ یا سیستم مانند پورت USB میتواند باعث عدم شناسایی هارد توسط کامپیوتر شود.
– تعمیرات اشتباه هارد: ممکن است به علت تعمیرات نامناسب هارد توسط افراد غیر متخصص و مبتدی، به هارد آسیبهای جدی وارد شود و در نتیجه سیستم نتواند هارد را شناسایی کند. از این رو توصیه میشود که از افراد مجرب و متخصص برای تعمیر هارد خود کمک بگیرید.
– خرابی های فیزیکی هارد: در صورتی که هارد شما به علت ضربه خوردن دچار خرابی هد شده باشد سیستم کامپیوتری شما نمیتواند هارد را شناسایی کند. معمولا هاردهایی که دچار آسیبهای فیزیکی شدهاند صدای غژغژ کردن، کلیک کردن و دیگر صداهای نابهنجار را از خود تولید میکنند.
– ویروسی شدن: ویروسها میتوانند به سخت افزار سیستم شما از جمله هارد سیستم آسیب بزنند و میتواند موجب دیتکت نشدن هارد شوند.
فعال نبودن هارد در بایوس
برای دسترسی به بایوس سیستم شما باید نحوه ورود به بایوس سیستم خود را بدانید. سیستمهای مختلف از روشهای متفاوتی برای دسترسی به بایوس استفاده میکنند. هر سیستم بعد از روشن شدن پیغامهای کوتاهی راجع به تنظیمات سیستم نمایش میدهد که غالبا System BIOS یا CMOS Setup نامیده میشود.
یکی از دلایل عدم شناسایی هارد توسط کامپیوتر میتواند غیرفعال بودن هارد در بایوس باشد. برای بررسی وضعیت هارد باید وارد بایوس شوید. در ویندوز ۱۰ می توانید وارد تنظیمات سیستم عامل شوید.
حالا Update and Security را انتخاب کنید.
از منوی سمت چپ Recovery را انتخاب کنید.
بعد از پنل سمت راست Restart را انتخاب کنید.
سیستم شما ریستارت میشود و یک صفحه آبی با تعدادی از گزینهها به شما نمایش داده میشود. حالا کافیست از بین گزینهها troubleshoot را انتخاب کنید و به گزینه advanced را انتخاب کنید. برای ورود به تنظیمات فریم ویر UEFI گزینه UEFI Firmware Settings را انتخاب کنید و در آخر روی Restart کلیک کنید.
نتیجه گیری
عدم تشخیص هارد توسط کامپیوتر میتواند به دلیل یک مشکل سخت افزاری باشد، شما باید درک درستی از این موضوع داشته باشید و حتی باید بتوانید با بایوس به درستی کار کنید. در بالا ما برخی از رایجترین دلایل عدم شناسایی هارد توسط کامپیوتر را بیان کردیم. در صورتی که هارد شما دچار خرابی سخت افزاری شده باشد هیچ نرم افزاری نمیتواند به حل این مشکل کمکی کند.
شما با کمک مهندسان آموزش دیده ریکام ریکاوری میتوانید برای تعمیر هارد کامپیوتر خود اقدام کنید، مهندسان ما در ۹۰% مواقع موفق به ریکاوری اطلاعات هارد کامپیوتر شدهاند و تجربیات خوبی در این زمینه دارند. برای مشاوره و ارزیابی رایگان هارد کامپیوتر خود همین الان با ما تماس بگیرید.
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
روی ستاره کلیک کنید
میانگین امتیاز ۳.۷ / ۵. میزان امتیاز ۳
اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز میدهد
No comment yet, add your voice below!