هاردهای هلیومی چیست؟ هارد دیسکهای هلیومی هاردهایی هستند که از مزیت سبک بودن گاز هلیوم استفاده میکنند تا سرعت بالقوه محیط و چگالی ذخیره شده را افزایش دهند.زیرا هلیوم ، که چگالی کمتری نسبت به هوا دارد ، کشش و تلاطم کمتری ایجاد می کند. این فناوری، جایگزینی برای هارد دیسکهایی است که با هوا پر میشوند. فناوری هاردهای هلیومی با اکثر فناوریهای ذخیره سازی مغناطیسی استاندارد سازگار است.
تاریخچه هارد هلیومی
اولین هاردهای هلیومی با ظرفیت 6 ترابایت در نوامبر 2013 توسط شرکت HGST زیرمجموعه شرکت وسترن دیجیتال به صورت تجاری ساخته شد. این هارد 6 ترابایتی نه تنها از هلیوم پر شده بود بلکه بالاترین ظرفیت ذخیره سازی را ارائه میداد. کمی بیش از 4 سال بعد به سرعت پیشرفتهایی ایجاد شد و یک هارد 12 ترابایتی که با هلیوم پر شده بود به بازار عرضه شد، در حال حاضر میتوان هاردهای 14 ترابایتی، 16 ترابایتی را هم در بازار یافت.
البته به نظر میرسد کمپانی وسترن دیجیتال اولین شرکتی است که به تازگی هارد هلیومی با ظریفیت 20 ترابایت را تولید کرده و بعد از آن هاردهای هلیومی سیگیت در لیست بهترین هاردهای هلیومی هستند.این کمپانی ادعا کرده تا سال 2023 هارد با ظرفیت 40 ترابایت را به باز عرضه خواهد کرد.
مزایای هاردهای هلیومی
همه ما میدانیم که هلیوم از هوا سبکتر است به همین دلیل کشش کمتری را در بالای پلاترهای ایجاد میکنند. در داخل هاردی که با هوا پر شده است، پلاترها به سرعت در حال چرخش هستند که با سرعتی مانند 7200 دور در دقیقه میچرخند. هوای داخلی به مقدار زیادی به کشش روی پلاترها اضافه میکند که به نوبه خود مقدار قابل توجهی انرژی اضافی را برای چرخش پلاترها نیاز دارد. تعویض هوای داخل هارد با هلیوم باعث کاهش میزان کشش میشود و در نتیجه مقدار انرژی لازم برای چرخش پلاترها به طور معمول 20 درصد کاهش پیدا میکند.
ما همچنین میدانیم که بعد از گذشت چند روز، یک بادکنک که با هلیوم پر شده است به زمین میافتد. این یکی از چالشهای مهم در استفاده از هلیوم در داخل هارد دیسکها بود. هلیوم از بیتر کانتینرها فرار میکند (حتی اگر به خوبی بسته بندی شده باشد). سالها طول کشید تا تولیدکنندگان هارد دیسک یک کانتینر ایجاد کنند که بتواند هلیوم را در خود نگهدارد و این در حالی بود که هنوز هارد باید کار میکرد. این کانیتر به هاردهای هلیومی اجازه داد تا در طول عمر خود عملکرد لازم را ارائه دهند.
هلیوم باعث افزایس کارایی میشود
در مقایسه با هوا، هلیوم دارای چگالی یک هفتم است. در هاردهای سنتی، هوای داخلی به طور معمول مقدار زیادی از کشش را روی پلاترها ایجاد میکند و برای چرخش نیاز به انرژی بیشتری دارد. تعویض هوا با هلیوم باعث کاهش میزان انرژی لازم برای چرخش پلاترها میشود. براساس برخی از تخمین ها، هاردهای هلیومی نسبت به هاردهای پر شده با هوا 20 درصد کارآمدتر هستند. علاوهبر این، هاردهای هلیومی سرعت انتقال داده متوالی بالاتری را ارائه میدهد.
از تکنولوژی هاردهای هلیومی اطلاعات کمی در دست است ، اما میدانیم که طبق گفته های منابع موثق عمر بهینه این مدل هاردها حداقل 5 سال بیان شده و یک چیزی حدود 2.5 میلیون ساعت برآورد زمان سلامت هارد میباشد و این خود از دیگر مزایای هاردهای هلیومی است .
هاردهای هلیومی در دیتاسنترها
هارد دیسکهای هلیومی جدیدتر برای دیتاسنترها به خصوص دیتاسنترهای ابری مزایای زیادی را به همراه دارد. در حالی که هاردها با ظرفیت 14 و 16 ترابایت میتوانند ضمن کاهش مصرف انرژی، ظرفیت ذخیره سازی اطلاعات را در هر راک به حداکثر برسانند. هاردهای هلیومی نیاز به خنک کنندگی کمتری دارند که باعث کاهش هزینههای کلی میشود. با پیشرفت فناوری هلیوم، ظرفیت ذخیره سازی هم افزایش می یاید. در واقع وسترن دیجیتال اعلام کرده است که هاردهای هلیومی 20 ترابایتی خود را با استفاده از 9 پلاتر ساخته است که هر پلاتر دارای ظرفیت 2.22 ترابایت و MTBF حدودا 2.5 میلیون ساعت است و با رابط SAS و SATA سازگاری دارد.
هاردهای هلیومی برای مصارف خانگی
در حال حاضر هاردهای هلیومی در بازار به طور محدودی عرضه میشود. هاردهای استاندارد هاردهای 3.5 اینچی هستند که از قابلیت PMR در محفظهی پر از هلیوم پشتیبانی میکنند و در ظرفیت های 10 ترابایتی عرضه میشوند.
البته باید این نکته را هم در نظر داشت که اگر هاردهای هلیومی کارشان به تعمیر و ریکاوری اطلاعات بکشد با کمی مشکل مواجه خواهید شد ، هم از لحاظ امکان تعمیر و هم از لحاظ هزینه های جانبی.
مقایسه هاردهای پر شده با هوا و هلیومی
چند روش مختلف برای مقایسه این دو نوع هارد وجود دارد که بفهمیم مزایای هاردهای هلیومی نسبت هاردهای سنتی چیست؟ بارزترین چیزی که در اینجا به نظر میرسد نرخ خرابی سالانه یا AFR است که در هر دو نوع تفاوت جزئی وجود دارد. با توجه به این شواهد میتوان اینگونه نتیجه گرفت که استفاده از هلیوم به جای هوا روی AFR تاثیر چندانی نمیگذارد. مورد بعدی میزان خرابی هاردهای هلیومی است که معادل 1.08 درصد بود در حالی که میزان خرابی هاردهای پر شده با هوا معادل 1.61 درصد میباشد که این نشان میدهد که نرخ خرابی هاردهای هلیومی کمتر میباشد.
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
روی ستاره کلیک کنید
میانگین امتیاز 5 / 5. میزان امتیاز 2
اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز میدهد